ویژگیهای یک کفش مناسب
در کل کفش های بند دار یا چسبک دار بهتر از کفش ها ی بدون بند هستند زیرا بند و چسب می تواند فشاری را که کفش روی پا ها وارد می کند تا حدودی تنظیم کند . بهتر است زبانه کفش آزاد باشد و دوخته نشده باشد. زیرا هم پوشیدن کفش راحت تر است و هم در این حالت تنظیم فشار کفش بهتر صورت می گیرد
بین بلندترین انگشت پا و نوک کفش ، باید حدود یک سانتی متر فاصله باشد و هنگام راه رفتن ، پاشنه پا حدود پنج میلی متر در عقب کفش خوب جای حرکت داشته باشد .کف یک کفش خوب هم دارای ویژگی های خاصی است قسمت بیرونی آن که با زمین تماس دارد باید سفت و قسمت داخلی آن که محل تماس با پا هاست ، باید نرم باشد. پاشنه کفش هم باید از دیگر قسمت های آن نرم تر و نرم تر و دارای قابلیت ارتجاعی باشد.
پاشنه کفش نیز نباید خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشد بهتر است از کفش هایی که پاشنه آن بلند تر از پنج سانتی متر باشد ،استفاده نکنید. کفش هایی که کف تخت داشته باشند نیز می توانند باعث کمردرد و یا خار پاشنه پا شوند . کفش های پاشنه داری که پاشنه ی یک پارچه دارند،گزینه های مناسبی هستند. کفش هایی که برای پای شما تنگ و یا گشاد هستند نیر نامناسب هستند. باید کفشی را خریداری کنید که اندازه ی کفش شما باشد .
یکی از ویژگی های یک کفش استاندارد این است که از امکان تهویه برخوردار باشد . برای همین توصیه می شود کفش های چرمی استفاده شود . همه ی افراد به ویژه افراد مبتلا به دیابت، باید از کفش سبک استفاده کنند . زنان باردار باید کفشی را انتخاب کنند که کف و پاشنه ی آن نرم باشد و هنگام راه رفتن فشار ضربات وارده پا و ستون فقرات را بگیرد .حداکثر پاشنه ی آنان می تواند داشته باشد 2.5 سانتی متر است .بهتر است از کفش های بنددار و یا چسب دار استفاده کنند. دراین دوران استفاده از کفش های ورزشی می شود . برای کودکان و نوجوانان در حال رشد نیز بهتر است کفش های ساق دار انتخاب شود .
از ویژگی های کفش مناسب چه می دانید؟
1) کفش مناسب کفشی است که هنگام پوشیدن طولانی مدت، پا را تحت فشار قرار ندهد.
2) هنگام انتخاب کفش در نظر داشته باشید انگشتان پاهای تان دچار تغییر حالت نشوند و یا کنارههای پاهای تان تحت فشار ناشی از کفش قرار نگیرند.
3) سعی کنید کفشی را که انتخاب میکنید تنها جنبه زیبایی نداشته باشد، بلکه از هر لحاظ مانع آسیب دیدن پای شما در برابر گرما، سرما و ناهمواریهای زمین باشد.
4) به موقعیت و شرایط خودتان هنگام خرید کفش دقت کنید.
5) در نظر گرفتن بیماریهایی مثل دیابت ممکن است انتخاب تان را محدود کند، ولی در نهایت با آگاهی از بیماری و شرایط حاکم بر شما، یک انتخاب صحیح خواهید داشت.
6) در دوران بارداری کفشهایی بپوشید که فشار زیادی بر پا و ناحیه پشت شما وارد نکند، مثل کفشهای راحت و تختی که جنس و بافت نرمی دارند. معمولا در این دوران، بین نیم تا یک نمره، تغییر سایز خواهید داشت که با توجه به این تغییر، باید کفشی مناسب انتخاب کنید.
7) اگر از کمردردهای مکرر رنج میبرید، حتما با دقت بیشتری کفشهایتان را انتخاب کنید و سعی کنید کفشهای طبی به پا کنید، زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفشهای نامناسب و غیر استاندارد هستند.
8) اگر اضافه وزن دارید، پوشیدن کفشهای تخت و راحت به شما توصیه میشود. راه رفتن با کفشهای پاشنه بلند برای کسانی که اضافه وزن دارند باعث عدم تعادل میشود.
9) قبل از خرید کفش حتما چند بار آن را امتحان کنید و مطمئن شوید به پایتان فشار نمیآورد.
10) بهترین زمان برای خرید کفش، پایان روز است. در طول روز پاهای شما دما، فشار و استرس زیادی را تحمل می کنند و برای انتخابی آگاهانه و شناسایی سایز دقیق و مناسب، وقت مناسبتری است.
11) هنگام خرید کفش بهتر است جورابی مناسب به پا داشته باشید که بسیار نازک یا بسیار ضخیم نباشد.
12) خانمهایی که قدی متوسط یا کوتاه همراه با اندامی متوسط و چاق دارند، بهتر است از کفشهای پاشنهداری استفاده کنند که پاشنههایش ضخیم و بلند است.
استفاده از این کفشها، باعث زیباتر شدن حرکات و برقراری تعادل بیشتر هنگام راه رفتن میشود. ولی استفاده از کفشهای پاشنهدار سوزنی برای این خانمها مناسب نیست.
13) بهترین کفشها برای پیادهروی، کفشهایی هستند که به خوبی پاها را در برگیرند و هنگام پیادهروی به عنوان محافظی برای پا عمل کنند. همچنین انعطافپذیر باشند و پا در آن خسته نشود. کفشهای پیادهروی باید بسیار سبک باشند به نحوی که اصلا احساس نکنید کفشی به پا دارید.
14) اگر به صورت حرفهای و مداوم پیادهروی میکنید بهتر است کفشهای ساق دار را انتخاب کنید که در پیادهرویهای طولانیمدت به ساق پایتان آسیبی نرسد.
15) اگر با کفش پاشنهدار مشکل دارید بهترین راه حل این است که، آن را به پا کنید و چندین بار در مقابل آینههای بزرگ قدم بزنید. یادتان باشد اول بر روی فرش آنها را امتحان کنید و از زوایای مختلف، حرکات و قدم زدن خودتان را در آینه ببینید. با انجام این کار، با تسلط و اطمینان خاطر بیشتری میتوانید این کفشها را بپوشید.
چگونه کفش راحت و مناسبی بخریم؟
آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که در مغازه از کفشی خوشتان بیاید و آن را بخرید، ولی بعد از آمدن به منزل، از خرید خودتان پشیمان شوید؟ علت پشیمانی شما هم این باشد که بعد از پوشیدن کفش ها، پاهای تان ورم کنند، تاول بزنند و درد زیادی داشته باشند.
بنابراین برای این که دچار این مشکل نشوید، توصیه های زیرا را هنگام خرید کفش در نظر داشته باشید:
1- قبل از رفتن به مغازه، تصمیم بگیرید که چه کفشی می خواهید بخرید.
2- جورابی که می خواهید با آن کفش بپوشید، قبل از رفتن به خرید به پا کنید.
3- همچنین می توانید جوراب های ضخیم یا نازک تری را هم بردارید تا اگر از کفش دیگری خوشتان آمد با آن بپوشید، مثلا کفش زنانه پاشنه بلند را معمولا با جوراب های ظریف و کفش اسپرت زنانه را با جوراب های نخی می پوشند.
4- ناخن های پای خود را کوتاه کنید یا ناخن های پای تان را در اندازه ای نگه دارید که می خواهید همیشه باشند.
5- حال می توانید برای خرید یک کفش مناسب به بازار بروید و بگردید. 6- کفش دلخواه تان را انتخاب کنید و به مغازه دار بگویید، سه شماره مختلف از کفش انتخابی را برایتان بیاورد؛ یکی شماره پای خودتان، یکی بالاتر و یکی پایین تر.
7- جوراب مناسب را بپوشید.
8- هر سه شماره کفش را امتحان کنید؛ به این شکل که هر جفت کفش را که پوشیدید، در داخل مغازه به طور عادی راه بروید. سپس کمی بدوید، همانطور که وقتی عجله دارید به اتوبوس برسید.
9- حداقل مدت 10 تا 15 دقیقه کفش ها را در پاهای تان نگه دارید و راه بروید.
10- کفش ها را درآورید. یکی از کفش ها را بردارید و با دو دست، آن را خم کنید تا ببینید آیا به قدر کافی قابل انعطاف است یا خی.
11- کفی داخل کفش را با انگشتان دست فشار دهید تا ببینید برای کف پای شما مناسب است. همچنین به قوس مناسب آن برای کف پای تان دقت کنید
12- موقع خرید دقت کنید که کفش های راحتی باشند و فشاری بر انگشت شست پای شما وارد نکنند.
13- فقط به رنگ و مدل کفش نگاه نکنید و فقط دنبال مُد نباشید، بلکه دقت کنید کفشی که می خرید کاملا راحت و مناسب پای شما باشد، زیرا سلامت پاهای شما به کفش شما نیز بستگی دارد و سلامت پاها بر سلامت کل بدن موثر است.
نظرات شما عزیزان: